Hipnoterapija

Hipnoterapija je najenostavnejši in najhitrejši pripomoček pri spreminjanju miselnih vzorcev nastalih na podlagi čustev in globoko zakoreninjenih navad, ki posameznike v življenju omejujejo in ovirajo pri doseganju želja in ciljev. Napačne navade in vzorci vodijo ljudi v nezadovoljstvo, ki ga spremljajo neuspehi, kateri prinašajo kopico težav na osebnem, poklicnem ali družabnem parketu. Miselni vzorci in slabe navade nastajajo vse od rojstva, ter se spreminjajo do smrti. Najbolj globoko v umu so zakoreninjene tiste slabe navade in vzorci, katere spremljajo posameznike od ranega otroštva in se jih niti ne zavedajo. Hipnoterapevt uporablja hipnozo kot pripomoček, da pridobi pri klientu sproščeno stanje, da postane oseba bolj sugestibilna, kar omogoča pristop v globoke dele uma in deluje na spremembe, ki jih uporabnik želi doseči. V stanju hipnoze klient ne spi, njegovi občutki zaznave se povečajo. Klient v stanju hipnoze sliši vse, kar mu hipoterapevt razlaga in lahko ozavestiti svoje nezavedne trenutke. V stanju hipnoze klient ne pove stvari, ki jih ne želi deliti s hipnoterapevtom. Po terapiji oz. ko je stanje hipnoze končano, se klient zaveda povedanega. Najvažneje je, da si uprabnik hipnoterapije in hipnoterapevt zaupata in da uporabnik terapije resnično želi spremeniti napačne vzorce, navade ali razvade, da bo lahko dosegal zastavljene si cilje.
Hipnoterapijo priporočamo vsem, ki:
– imajo strahove,
– slabo samospoštovanje
– slabo samozavest
– razne fobije,
– so pretirano ljubosumni ali zaščitniški,
– imajo preveliko telesno težo,
– so odvisnosti kajenje, uživanje drog itd. in se želijo ter slabih vzorcev in navad rešiti, da bodo lahko v bodoče dosegli osebno zadovoljstvo, ter željene želje in cilje.
Hipnoterapijo lahko klient prekine v vsakem trenutku, če mu karkoli ne odgovarja.
Na prvem uvodnem srečanju se hipnoterapevt podrobneje seznani z uporabnikovimi težavami in željami, ki jih želi uporabnik s pomočjo hipnoterapije doseči. Hipnoterapevt uporabniku hipnoterapije razloži postopek in prednosti hipnoterapije, ter opravi test, kako uporabnik sprejema hipnozo. (trajanje cca. 2 uri)
Na drugem in nadalnih srečanjih se izvaja hipnoterapija, če uporabnik dovoli sam sebi, da sprejme globoko hipnotično stanje. (trajanje cca. 1 uro)
V primeru dobrega hipnotičnega stanja uporabnika in pravilno vodenih uporabnih sugestij hipnoterapevta, se stanje pri uporabniku začne hitro spreminjati.
Sprejemanje hipnoze ni toliko odvisno od hipnoterapevta, kot je odvisno od uporabnika, ki si mora spremembe resnično želeti in zaupati hipnoterapevtu.