HIPNOTERAPIJA

Hipnoterapija je kombinacija hipnoze in psihoterapije, katera koristi moč pozitivnih sugestij izdelanih posebej za vsakega posameznika. Hipnoza je naravno stanje, v katerem se ljudje nahajamo večkrat dnevno, ne da bi to opazili ali temu stanju posvečali pretirano pozornost ( igranje video igric, vožnja po avtocesti, itd) Ljudje v hipnozi ne spimo, smo samo v spremenjenem stanju zavesti zaradi globoke relaksacije in spremenjenega valovanja možganskih tokov.

Dogodki iz okolice postanejo nepomembni, spremeni se zaznava časa, izrazi se čutna in čustvena komponenta duševnosti. Posameznik se osredotoči na notranje dogajanje, na različne misli, ki se pojavljajo v obliki besed, slik, zvokov, vonjev, okusov, občutkov ali drugih oblik doživljanja.  Zaradi globoke sprostitve, ki jo spremlja alfa ali theta ritem možganskih tokov, je sugestibilnost uporabnikov hipnoze zelo povečana.

Dihanje je umirjeno, obraz sproščen, napetosti v mišicah popustijo, itd.

Hipnoterapija je pot do nas samih, do bistva našega bitja ali do tiste edinstvene individualnosti, značilne za vsakega od nas.

Deležniki hipnoze so dojemljivi za stik z najglobjimi spomini in prepričanji, kajti prav ti spomini in prepričanja so motnje, ki prepričujejo posameznikom, da si znajo in zmorejo postavljati, ter dosegati svoje cilje.

Spreminjanje napačnih prepričanj v življenja posameznikov in množic prinaša spremembe.

Ker smo ljudje dnevno nezavedno izpostavljeni hipnozi socialnih dejavnikov (družina, šola, RTV in ostali socialni mediji, okolica, služba, interesne dejavnosti, itd.)  skozi katere si oblikujemo mnenja in stališča, je nujno potrebno, da dnevno preverjamo, ali so stališča in mnenja, ki smo si jih na osnovi zunanjih dejavnikov  ustvarili, prava za nas. Če niso, jih je potrebno spremeniti.

V hipnoterapiji se z zavestjo ne ukvarjamo.

V budnem, zavestnem stanju, delujemo ljudje s številnimi odpori in zaporami, kar je pogosto videti tako, kot bi si ne dopustili izboljšati trenutnega položaja. Tudi če nas okolica bodri in prepričuje v pozitivnem smislu, to pogosto preslišimo.

V stanju transa je spreminjanje zasidranih stališč veliko dostopnejše, saj so ti zavestni filtri (kritični faktor) izklopljeni, tako da se zdravljenje in pomoč lahko prične, ter poseže v globino psihe.

Spreminjanje življenja je proces, ki se prične dogajati takoj, ko uspešno spremenimo omejujoče ali napačne miselne vzorce shranjene na ravni zavednega in nezavednega uma posameznika. 

Poskusite s hipnoterapijo.

Brez zaupanja pri hipnoterapiji ne gre.

Prvo srečanje med terapevtom in uporabnikom terapije, je zelo pomembno. Takoj občutimo energije obeh, saj je za uvajanje v trans potreben trden, zaupen odnos med osebama. Terapevt se s ciljnimi vprašanji posamezniku dobro seznani v uvodnem pogovoru, ki običajno traja dobro uro preden se terapija v hipnotičnem stanju prične.  Človeka je nemogoče spustiti v transno stanje, če nima občutka varnosti in sprejetosti ali če se samega postopka hipnoze ter morebitnih sprememb boji.

Ko klient s pomočjo hipnoterapevta doseže zadostno hipnotično stanje, (globino hipnoze spremlja terapevt), hipnoterapevt delo nadaljuje s sugestijami, ki jih pripravi posebej za vsakega posameznika.

Poznamo številne tehnike za dostop do nezavednega uma-podzavesti. Hipnoterapija je ena od tehnik, s pomočjo katere lahko enostavno dostopamo do našega nezavednega (podzavestnega) uma.

  • S pomočjo hipnoterapevta se ozavestijo misli, ki posameznika v življenju omejujejo do zastavljenih ciljev.
  • S pomočjo hipnoterapevta se odstranijo oziroma spreminjamo prepričanja, ki omejujejo posameznikom do zastavljenih ciljev.

Ljudje smo dnevno izpostavljeni hipnozi socialnih dejavnikov, ki vplivajo na naše misli, misli ustvarjajo in jih programirajo.

Hipnoterapijo priporočamo vsem za odstranjevanje življenskih ovir, ki jih kljub zavestnemu trudu ne morete odpraviti, oziroma jih spremeniti v svoje dobro.

SPLETNA PREDAVANJA

Se želite udeležiti delavnice, pa nimate časa za to? Za vas imamo pripravljen pester nabor spletnih predavanj.