Prekomerne telesne teže ljudje ne pridobimo čez noč, zato je čez noč ne moremo odpraviti. Prekomerno pridobivanje telesne teže je proces, ki izvira iz nezavednega stanja posameznika ( ki niso posledica zdravstvenih terapij). Ko posamezniki prekomerno hranijo svoje telo, posredno s hrano hranijo svoja čustva. Hujšanje s pomočjo hipnoterapije ne sloni na strogih dietah, potenju v fitnesih, stradanjih in slabem počutju. Hujšanje s pomočjo hipnoterapije temelji na zmanjšanju apatita, ki se dogaja na nezavednem delu uma posameznika.

Zelo veliko ljudi v času stiske, strahu, stresa, ljubosumja, dolgočasenja, itd. prekomerno in neenakomerno posega po hrani.

Hujšanje s pomočjo hipnoterapije

Prekomerno najedanje, slaba hrana in neenakomerno razdeljeni obroki hrane so vzrok, zakaj se ljudje redijo, seveda, če ne gre za zdravstvene dejavnike.

S hipnoterapijo se v prvi vrsti ugotavljajo vzroki in dogodki v  življenju osebe s prekomerno težo, ki so čustveno povezani s hrano.

Ko se vzroki ugotovijo, jih hipnoterapevt odstrani ali spremeni na miselni ravni. S terapijo stranki hipnoterapevt približa zdrav način prehranjevanja in gibanja. Dela se predvsem na zmanjšanju apetita in ne na dietah.

Stranka ne strada, stranka se ne odpoveduje svoji najljubši hrani. Stranka zmanjša obroke hrane.  Včasih stranke tudi povsem spremenijo svoj prehranjevalni ritem. Stranke v treh mesecih od terapije že zaznajo otipljive rezultate. 

Po treh mesecih hipnoterapevt s stranko obnovi in poglobi postopek.