SAMOPODOBA JE VSOTA SAMOZAVESTI IN SAMOSPOŠTOVANJA, ter temelj za izgradnjo osebnega zadovoljstva.

Vse kar počnemo, čutimo in še bolj pomembno, kako nekaj počnemo in čutimo, izvira iz našega zaznavanja  sebe.

To pomeni, da sta zaznava nas samih in končni rezultat našega življenja neposredno povezana. Vsak uspeh, neuspeh, finančno stanje, mir, harmonija, sreča… izhaja iz identitete, ki smo si jo izoblikovali na podlagi sugestij. To tudi pomeni, da naš način komunikacije z ljudmi določa, kako se bodo ti odzvali na nas.

Če je naša samopodoba slaba, imamo shranjene napačne miselne vzorce, ki smo si jih ustvarili tekom življenja. Zato je potrebno, da svojo samopodobo očistimo navlake in napačnih informacij, ki smo si jih skozi leta ponotranjili in nas v življenju  omejujejo.

S pozitivno samopodobo ljudje izboljšamo svoja življenja, tako  na osebnem  kot družbenem področju, poklicni poti, itd. Ko spremenimo ali okrepimo samopodobno v pozitivno smer, nas ni strah prihodnosti in se ne zatikamo  v preteklosti. Svoje življenje živimo in ne “životarimo” v sedanjosti. 

Ljudje zmoremo vse, za kar se odločimo in odločitev podkrepimo s prizadevanji za dosego le tega. Pozitivna samopodoba posameznika in skupnosti krepi osebno in družbeno življenje. Naše misli so naša moč.

S hipnoterapijo  o izboljšanju samopodobe, lahko slabo samopodobo posameznika z njegovim sodelovanjem izboljšamo. 

Ko spremenimo nase svoj pogled, se nam spremeni svet.