Spoznajte miselne vzorce, ki vas v življenju omejujejo!

Živite v okolju, ki vas je zaznamovalo. Kolektivna pravila, prepričanja in običaji, krojijo naš svet. Ne dajejo  občutka sreče, a se jim vseeno uklonimo, ker menimo, da okolje to od nas  pričakuje. 

Izobrazba, zaposlitev, zakon, otroci, itd. 

 Ste se kdaj vprašali, kako nas oblikujejo in omejujejo miselna prepričanja in navade? 

Znamo in zmoremo prepoznati “bedarije”, ki so nam bile vsiljene in se nam vsiljujejo preko zunanjih socialnih dejavnikov oz. socialne hipnoze?

Na nas je, kaj želimo verjeti o sebi in svojem življenju. Na nas je, kaj s svojim življenjem naredimo. Na nas je odločitev, podrejati se okolici ali živeti svoje sanje. 

 • Bedarija je mišlenje, da diploma prinese uspeh. Uspeš lahko prosto brez diplome. Diploma je samo sredstvo preko katere se lahko vzpenjamo po zaposlitveni lestvici določenega poklicnega področja, itd, seveda pa je diploma tudi rezultat vloženega truda v izobraževalnem sistemu.

Spoznavanje miselnih vzorcev tečaj

 Zaradi takih in podobnih miselnih bedarij ljudje ostanemo zvesti svojim navadam, ter omejujemo svojo rast in ustvarjalnost.

Od 1 do 10 ocenite svoje:

 • Družinsko življenje
 • Vzgojo otrok
 • Družbeno življenje
 • Finančno življenje
 • Zdravstveno in telesno pripravljenost
 • Poslovno življenje
 • Čustveno življenje
 • Duhovno življenje
 • Ljubezensko življenje
 • Intelektualno življenje
 • Vaš značaj
 • Življenske cilje

Iz svojih odgovorov sem prepričana, znate razbrati kje in na katerem področju vašega življenja je nujno, da spremenite svoje miselne vzorce. 

Če vidite, da pot po kateri hodite  ni uspešna, ne spremenite cilja, ampak spremenite pot.

Na dogodku Spoznavanje miselnih vzorcev se bomo na konkretnih primerih posvetili prepoznavanju napačnih miselnih vzorcev, ki ljudi največkrat omejujejo pri doseganju ciljev. 

Spreminjanje miselnih vzorcev je proces, v katerem si ponudite priložnost, da se osvobodite že zasidranih miselnih okvirjev, jih posodobite ali spremenite.

To, kar počnete v svojem vsakdanjem življenju, do tega, kako se spopadate s težavami, kako vzpostavljate odnose, vzgajate otroke, sklepate prijateljstva,… govori o vašem načinu razmišljanja – o življenju. Mogoče se ubadate s starimi prepričanji, ki jih je okolica že prerasla in  je čas, da jih tudi sami posodobite.

Samoumevnosti v življenju ni. Navade so železne srajce in če nas omejujejo pri doseganju zastavljenih  ciljev, jih moramo spremeniti. 

Navade so posledica misli, misli pa lahko s pomočjo različnih tehnik spreminjamo.

Ena od tehnik je meditacija, ki temelji na razmišljanju o življenju,  umu, željah in poslanstvu. 

Najhitreje in najlažje spreminjamo miselne vzorce s pomočjo hipnoterapije, kjer vas hipnoterapevt preko hipnotičnega stanja popelje do vašega nezavednega uma. V vaši podzavesti se skriva vaš trajni spomin, ki se ga na zavestni ravni ne spominjate, a ga s pomočjo spremenjenega stanja  zavesti  lahko ozavestite.

Avtogeni treningi, samohipnoza, meditacija, hipnoterapija, psihoterapija,…vse to so tehnike s pomočjo katerih lahko spreminjate svoje misli, da vas v življenju podpirajo in vam služijo.

Na našem dogodku se bomo podrobneje dotaknili meditacije in hipnoterapije.

Spreminjanje miselnih vzorcev z meditacijo