Samopodoba je temelj za graditev osebnega zadovoljstva in je eden od najvažnejših faktorjev, ki vpliva na življenja ljudi. Ljudje z izoblikovano dobro samopodobo so uspešni in kot takšni z lahkoto prispevajo k razvoju družbe. Ljudje s slabo samopodobo težje sledijo svojim ciljem, imajo veliko problemov tako na zasebni, kot družbeni ravni. Kako in na kakšen način  se  ljudje ciljno usmerijo k spremembi in boljši samopodobi, je tema predavanja o samopodobi.

Ko se SAMOZAVEST in SAMOSPOŠTOVANJE povežeta v celoto, dobimo  SAMOPODOBO. Vsakdo med NAMI ima izdelano samopodobo, ki odseva skupek prepričanj, dejstev in zaznav o NAS SAMIH.

Kakšno samopodobo ste si skozi življenje izoblikovali? Kaj je to dobra in kaj slaba samopodoba? Kaj vpliva na vašo samopodobo  in kako vam  samopodoba služi v vsakdanjem osebnem, poslovnem in družbenem življenju?  Kako lahko  samopodobo, če vam ne služi v zadostni meri  spremenite in naredite sebi v prid? Na vsa ta vprašanja vam odgovorimo na tečaju

O SAMOPODOBI, KOT ENEMU NAJVAŽNEJŠIH FAKTORJEV ŽIVLJENJA

Vse kar ljudje počnemo, čutimo in še bolj pomembno, kako nekaj počnemo ali čutimo, izvira iz zaznavanja samega sebe.

To pomeni, da sta zaznava  in končni rezultat  življenja neposredno povezana. Vsak uspeh, neuspeh, finančno stanje, mir, harmonija, sreča… izhajajo iz identitete, ki jo imamo ljudje o sebi izoblikovano. To tudi pomeni, da  način komunikacije z ljudmi določa, kako se bodo le ti odzvali.

Če je samopodoba slaba, so miselni vzorci napačni. Zato je potrebno,  samopodobo očistiti navlake in napačnih miselnih vzorcev pridobljenih skozi življenje. 

Osvoboditev se prične z dnem, ko sprejmemo lastno odgovornost za stvari, ki se nam dogajajo, ter odložimo “bedarije”, ki jih nosimo v  delu nezavednega uma. To je cena, ki jo moramo plačati za duševno in zdravo življenje vsi, brez izjem. Ko svojo podzavest napolnimo s pravimi vzorci, se  življenje začne odvijati v zadovoljivi smeri. Povrne se samozavest in samospoštovanje. Sposobnost priznati svoje zmote, se zanje opravičiti in jih popraviti je prvi pokazatelj dobre samopodobe.

Ko se izboljša samopodoba, se z lahkoto izoblikujejo in dosegajo pravi in realni cilji. 

Delavnice na temo samopodobe vključujejo

  • JUTRANJO IN VEČERNO SKUPINSKO MEDITACIJO
  • PREDAVANJE IN DELAVNICA NA TEMO DOBRE SAMOPODOBE
  • NOČITEV V APARTMAJIH APOLON IZOLA
  • HIPNOTERAPIJA INDIVIDUALNO ZA VSAKEGA UDELEŽENCA
  • POHOD OKOLI IZOLE CCA.2 URI S POSTANKI
  • DRUŽENJA