Knjiga Skrivnosti življenja

$ 24,90

Kar mislimo, to živimo. Misli pa lahko spreminjamo, s čimer ustvarjamo in kreiramo svoje življenje.

494 na zalogi

Šifra: 01 Kategorija:

Opis

Odgovore na to, kako si v  težkih časih izdelati in ohraniti dobro samozavest in zdravo samopodobo, kako postati osebno zadovoljen, preprosto srečen in neobremenjen s tujimi mnenji, najdete v knjigi, v kateri je avtorica skozi resnične dogodke opisala trenutke, ki so ji spremenili pogled na življenje in iz kaosa ustvarili mir.

Poslanstvo vsakega posameznika je, da odkrije, zgradi in sledi lastnemu sistemu vrednot, kjer je življenje užitek. 

Vse prevečkrat se znajdemo na poti, ko ne zaupamo v svoje sposobnosti in dopuščamo, da vodimo svoje življenje na način, da ustrezamo drugim. Sledimo napačnim prepričanjem, ki smo jih dobili v lastni družini, okolju odraščanja, bivanja in vzgojnoizobraževalnih institucijah, ki so nas zaznamovale od rane mladosti.

Kot otroci smo podvrženi določenim miselnim vzorcem, zaradi katerih v odrasli dobi ne dosegamo zastavljenih ciljev. Besede, kot so; ne smeš, ne znaš, ne zmoreš, to ni zate, se ne splača, to ni vredno, pusti to, nisi lep/a, itd., prejete od vzornikov, so v veliki meri vzrok za neuspehe in blokade v razvoju, kajti kar je dobro za vzornike,… ni nujno dobro tudi za naslednike.

Posamezniki, ki so svojo otroško ali mladostno dobo preživeli v družini s prisotnostjo prekomernega uživanja alkohola, zlorab prepovedanih substanc (drog, itd), nespoštovanja, morebitnega psihičnega in telesnega nasilja, ter drugih oblik zlorab, za življensko popotnico pridobijo zelo slabo samopodobo. In posledica slabe samopodobe je  slabo življenje. Je kot začaran krog iz katerega mnogi ne znajo in ne zmorejo izstopiti niti v odrasli dobi.

Ljudje smo duševna bitja, ki potrebujemo materialno zgolj za preživetje, a za življenje potrebujemo duševno hrano. Moramo ljubiti in biti ljubljeni, ❤️moramo spoštovati in biti spoštovani, moramo zaupati in biti zaupanja tudi vredni.

Duša ljudi se izraža skozi endokrilne žleze, (Epifizo/češeriko, hipofizo, ščitnico, timus/priželjc, nadledvično žlezo, lydenovo žlezo/trebušno slinovko,spolne žleze), ki uravnavajo hormonsko ravnotežje v telesu. Zelo pomembno je, da je duševna hrana, (ljubezen, empatija, spoštovanje,itd.) prisotna pri človekovem razvoju, zdravju in obstoju. Telo si zapomni vsak odtis duše in tako tudi funkcionira.

Negativna čustva zaostavljajo in preprečujeno pretok energije skozi endokrilne žleze,( s čimer se podre nivo hormonov, ki jih prav te žleze pošiljajo po vašem telesu. Neuravnoteženo hormonsko stanje telesa ima zato odprto pot, da proizvaja bolezni. Vse več bolezni ima vzroke v duševnem stanju človeka.

Ljudje nismo žrtve svojih genov,  geni povzročajo približno en odstotek bolezni, ki se prenašajo iz roda v rod, za vse ostalo je odgovoren  način našega mišljenja, ki se odvija po naših miselnih predstavah. Svoje življenje v odrasli dobi lahko kreiramo in spreminjamo SAMI, neodvisno od primarne družine in okolja v katerem smo odraščali.

Kupi knjigo na Biblos

Dodatne informacije

Teža 0,20 kg
Dimenzije 23 × 15,7 × 0,8 cm