Tečaj in predavanje: Vzgajamo z glavo

55,00

Svet se je znašel v neki čudni situaciji, kjer so se vrednote, za katere smo se še pred kratkim zavzemali, spremenile, oziroma izgubile svoj pomen.

Šifra: 010 Kategorija:

Opis

S Svet se je znašel v neki čudni situaciji, kjer so se vrednote, za katere smo se še pred kratkim zavzemali, spremenile, oziroma izgubile svoj pomen.

Soočamo se z novimi izzivi, ki človeka in njegovo življenje postavljajo na splet in v virtualni svet.

Pasti virtualnega sveta, globalizacije in pasti virtualnih, ter spletnih velikanov na množicah puščajo velike negativne posledice.
Negativne posledice se kažejo v veliki meri v psihozi ljudi, stresu, katerega se neposredni uporabniki zavejo šele, ko je že narejeno nad njimi spletno nasilje, stres in ga tudi sami nevede ali vede vršijo nad ostalimi uporabniki spletnih vsebin.
Kako se spopasti s pastmi spletnih velikanov, zavarovati svojo zasebnost in ranljivost človeškega vira je vprašanje današnjega časa?
Vzgoja se začne v družini, nadaljuje v vzgojnoizobraževalnih ustanovah z dodatkom okolice. Zato je to predavanje najbolj namenjeno širši populaciji, staršem, predvzgojnim enotam, šolam, oziroma vsem vzgojnoizobraževalnim inštitucijam, da znajo v svoje programe in izobraževanje vključiti zelo pomemben vidik vsebin na področju osebnega razvoja posameznikov, njihovih prioritet in prepoznav nesprejemljivosti spletnega oziroma virtualnega sveta.