Mnoge med nami pesti nezadovoljstvo, slabo počutje, slaba koncentracija, strahovi, neprijetna čustva in še veliko deležnikov, ki so prvi znanilci, da naše misli niso usklajene z našimi željami.

V izogib vsem neprijetnostim, ki nam kratijo veselje, je nujno, da se osvestimo in zavedamo, da so težave in bolezni proizvod našega razmišljanja in delovanja. Telo si zapomni naša mišlenska stanja. Stvari o katerih dnevno razmišljamo, trkajo na naša vrata, kajti naše življenje, je plod našega uma.

Ko sprejmemo dejstvo, da so vzorci našega mišljenja in navade tiste, ki nas delajo nesrečne, nezadovoljne in nemalokrat tudi bolane, takrat  se v telesu vzpostavijo energije, ki imajo moč, da se situacija v kateri smo se znašli, obrne.

Najtežje je priznati sebi in okolici, da prevzamemo odgovornost za nastalo situacijo. Ko priznanje pride, se lahko začne proces čiščenja in menjava obstoječih miselnih vzorcev in navad, ki večino ljudi pripelje do različnih bolezni telesa, uma in odvisnosti.

Zdravljenje bolezni ali različnih odvisnosti ne zahteva samo odpravo posledic bolezni, temveč nujno zahteva odpravo vzrokov, ki so do teh bolezni ali odvisnosti pripeljale. Šele po odpravi vzrokov za nastanek bolezni ali odvisnosti, lahko pričakujemo stanje telesa in duha, v katerem se bolezni ali odvisnosti ne bodo ponavljale.

Če zdravimo le posledice bolezni ali odvisnosti, se bodo le te v kratkem času vrnile v veliko hujši obliki.

Miselni vzorci, po katerih ljudje delujemo, in se jih niti ne zavedamo, so krivci za nastale težave, zato pri hipnoterapiji za Zdravje in dobro počutje skupaj hipnoterapevtom prepoznavate, spreminjate in odstranjujete vzroke vaših neprijetnosti.