HIPNOTERAPIJA

Hipnoterapija je pripomoček s katerim posameznik s pomočjo hipnoterapevta spreminja podzavestne vzorce, ki ga v življenju omejujejo. Hipnoterapija temelji na hipnozi. Hipnoza pa je spremenjeno zavestno stanje. Ljudje v hipnozi ne spimo, smo samo v spremenjenem stanju zavesti.

V spremenjenem stanju zavesti smo zaradi globoke telesne sproščenosti in spremenjenega ritma možganskih valov.

Tečaj samohipnoza

Za nas dogodki iz okolice postanejo nepomembni, spremeni se zaznava časa, izrazi se čutna in čustvena komponenta duševnosti. Osredotočimo se na svoje notranje dogajanje, na različne misli, ki se pojavljajo v obliki besed, slik, zvokov, vonjev, okusov, občutkov ali drugih oblik doživljanja. V tem močno sproščenem položaju slišimo vse, kar prihaja do nas od zunaj (od terapevta). Zaradi globoke sprostitve, ki jo spremlja alfa ritem možganskih tokov, smo dovzetni za terapevtove sugestije, to so sporočila s terapevtskim učinkom glede na težavni položaj.

Dihanje je umirjeno, obraz sproščen, napetosti v mišicah popustijo, itd.

Hipnoterapija je pot do nas samih, do bistva našega bitja ali do tiste edinstvene individualnosti, značilne za vsakega od nas.

Dojemljivi smo za stik z najglobjimi spomini in prepričanji, kajti prav ti spomini in prepričanja, so motnje, ki nam ne pustijo, da dosegamo določene željene cilje.

Šele spreminjanje teh prepričanj v naše življenje prinese resnično spremembo.

Ker smo ljudje dnevno nezavedno izpostavljeni hipnozi socialnih dejavnikov (družina, šola, RTV in ostali mediji FB, Twiter, itd, okolica, služba, interesne dejavnosti, itd)  skozi katere si oblikujemo mnenje in stališča, je nujno potrebno, da včasih preverimo, ali so stališča in mnenja, ki smo si jih na osnovi teh dejavnikov  ustvarili, prava za nas. Če niso, jih je potrebno spremeniti.

V hipnoterapiji se z zavestjo ne ukvarjamo.

V budnem, zavestnem stanju, delujemo ljudje s številnimi odpori in zaporami, kar je pogosto videti tako, kot bi si ne dopustili izboljšati položaja. Tudi če nas okolica bodri in prepričuje v pozitivnem smislu, to pogosto težko ali le delno verjamemo.

V stanju transa je spreminjanje zasidranih stališč veliko dostopnejše, saj so ti zavestni filtri (kritični faktor) izklopljeni, tako da se zdravljenje in pomoč lahko pričneta, ter posežeta v globino psihe.

Spremijanje misli in navad je proces, ki se ne zgodi čez noč. Je proces, ki terja veliko naporov in vztrajnosti. A z gotovostjo trdim, da se splača in poplača.

Poskusite s hipnoterapijo.

Brez zaupanja pri hipnoterapiji ne gre.

Prvo srečanje med terapevtom in človekom, ki se je odločil za terapijo, je zelo pomembno. Takoj občutimo stik, oziroma naravnanost terapevta na človeka, saj je za uvajanje v trans potreben trden, zaupen odnos med osebama. Terapevt se s ciljnimi vprašanji dobro seznani.  Človeka je nemogoče spustiti v transno stanje, če nima občutka varnosti in sprejetosti ali če se samega postopka hipnoze boji.

Ko terapevt in klient dosežeta zadostno hipnotično stanje, (globino hipnoze spremlja terapevt), lahko terapevt s sugestijami prične terapijo. Ljudje v hipnozi ne spijo. Čutila ljudi se celo povečajo. Ljudje v hipnozi so v globokem sproščujočem stanju.

Hipnoterapija - drevo
Hipnoterapija - podaj mi roko

Poznamo številne tehnike za dostop do nezavednega uma-podzavesti. Hipnoterapija je ena od tehnik, s pomočjo katere lahko enostavno dostopamo do našega nezavednega (podzavestnega) uma.

  • S pomočjo hipnoterapevta ozavestimo misli, ki nas v življenju omejujejo do zastavljenih ciljev.
  • S pomočjo hipnoterapevta odstranimo oziroma spreminjamo misli, ki nas omejujejo do zastavljenih ciljev.

Ljudje smo dnevno izpostavljeni hipnozi socialnih dejavnikov, ki vplivajo na naše misli, misli ustvarjajo in jih programirajo.

Hipnoterapijo priporočamo vsem, ki imate v življenju ovire, ki jih kljub zavestnemu trudu ne morete odpraviti, oziroma, jih spremeniti v svoje dobro.

SPLETNA PREDAVANJA

Se želite udeležiti delavnice, pa nimate časa za to? Za vas imamo pripravljen pester nabor spletnih predavanj.