Hipnoterapija - pritegnimo obilje

OBILJE – PRAVICO IMAMO DO OBILJA

Temeljno pravico imamo, da smo bogati. Tukaj smo, da bi živeli v obilju in bili srečni, žareči in svobodni. Nismo prišli na svet, da bi bili siromašni, torej, bi morali imeti dovolj denarja, ki ga potrebujemo za polno, srečno in uspešno življenje.

Tukaj smo, da bi rasli, se duhovno, socialno in materialno širili ter razvijali. Zelo pomembno pri tem je, da smo se zmožni obkrožiti  z lepoto in razkošjem.

Zakaj bi se zadovoljili s tem, da imamo ravno toliko, da shajamo?

Ne dopustite, da bi vam kdorkoli zbujal dvome ali sram zaradi vaše želje po kakršnemkoli bogastvu. Na najglobji ravni je to želja po popolnejšem, srečnejšem, čudovitejšem življenju prav vsakega izmed nas.

Gre za kozmično nujo, ki ni zgolj dobra, temveč je zelo dobra. Ko imamo ljudje dovolj materialnih dobrin za življenje, lahko brezskrbno ustvarjamo. Poprej naše misli največ pozornosti posvečajo eksistenci. Ko imamo ljudje dovolj široko duhovno obzorje, nismo škodljivi in ko je socialni krog v katerem živimo dovolj velik za naš obstoj, smo srečni. 

Denar je simbol izmenjave. Za nas je to ne le simbol osvoboditve od hotenja, temveč tudi lepote, prefinjenosti, obilja in razkošja. Hkrati je simbol ekonomskega zdravja naroda.

Kadar denar prosto kroži v našem življenju, smo ekonomsko zdravi, kadar naše misli niso ujete v mreže smo duhovno zdravi in kadar smo zadovoljivo vključeni v okolje iz katerega izviramo, smo socialno zdravi.

Ko ljudje začnejo kopičiti denar, ga pospravljati v pločevinaste škatle in se ob tem polniti s strahom, tedaj ekonomsko zbolijo. Ko ljudje zgubijo stik s samim seboj, duševno zbolijo. In ko se posamezniki niso sposobni vključiti v bivalno, delovno, življensko okolje iz katerega izhajajo, izgubijo socialni stik z okolico.

Kot simbol, je denar skozi stoletja privzemal mnoge oblike. Skoraj vse, česar se lahko domislite, je v nekem času in na nekem kraju v zgodovini služilo kot denar – zlato ali srebro, sol, korade, obeski, ovce, itd.….Zdaj uporabljamo valuto in druge pripomočke, o katerih se je mogoče pogajati, saj je veliko preprostejše plačilo z gotovino, kartico ali čeki, kot voditi okoli nekaj ovac, da bi plačali račune.

Zakaj nismo bogatejši?

Vsakdo, ki se potrudi, da se seznani z zakoni uma, verjame in zagotovo ve, da nikdar ne bo v pomanjkanju. Ne glede na gospodarske krize, borzna nihanja, recesije, stavke, vedno hujšo inflacijo ali celo vojno, bo venomer več kot zadostno preskrbljen.
Razlog za to je posredovana ideja o bogastvu podzavestnemu umu.
Umsko se lahko prepričamo, da denar večno prosto kroži v našem življenju in da imamo vedno na voljo čudovit prebitek. Če ustvarjamo strah o pridobivanju denarja, nas strah vedno pogosteje tudi obišče.
Kakršna so naša prepričanja o denarju, takšno je naše denarno obilje. Če bi se zgodilo, da bi že jutri prišlo do finančnega kolapsa in bi  lastnina ostala brez vrednosti, bodo določeni zaradi prepričanja, da si zmorejo pridobiti finančna sredstva, še vedno privlačili bogastvo. Krizo bodo lagodno prebrodili in iz nje verjetno celo izvlekla koristi.