Hujšanje se prične v glavi. Prekomerne telesne teže ljudje ne pridobimo čez noč, zato je čez noč ne moremo odpraviti. Prekomerno pridobivanje telesne teže je proces, ki izvira iz nezavednega stanja posameznika (tu so izuzeti primeri, ki so posledica zdravstvenih terapij). Ko stranke prekomerno hranijo svoje telo, posredno s hrano hranijo svoja čustva. Hujšanje s pomočjo hipnoterapije ne sloni na strogih dietah, potenju v fitnesih, stradanjih in slabem počutju. Hujšanje s pomočjo hipnoterapije temelji na zmanjšanju apatita, ki se dogaja na nezavednem nivoju stranke.

Zelo veliko ljudi v času stiske, straha, ljubosumja, dolgočasenja, itd. prekomerno in neenakomerno posega po hrani.

Hujšanje s pomočjo hipnoterapije

Prekomerno najedanje, slaba hrana in neenakomerno razdeljeni obroki so vzrok, zakaj se ljudje redijo, seveda, če ne gre za zdravstvene dejavnike.

S hipnoterapijo v prvi vrsti ugotovimo vzrok in dogodek v  življenju osebe s prekomerno težo, ki je čustveno povezan s hrano.

Ko vzrok ugotovimo, ga odstranimo ali spremenimo, ter s terapijo stranki približamo zdrav način prehranjevanja in gibanja. Delamo predvsem na zmanjšanju apetita in ne na dietah.

Stranka ne strada, stranka se ne odpoveduje svoji najljubši hrani. Stranka zmanjša obroke hrane.  Včasih stranke tudi povsem spremenijo svoj prehranjevalni ritem. Stranke v treh mesecih od terapije že zaznajo otipljive rezultate. 

Po treh mesecih s stranko obnovimo in poglobimo postopek.