Hipnoterapija na daljavo

Hipnoterapija je pot do nas samih. Je pot do bistva našega bitja in pot do edinstvene individualnosti, značilne za vsakega od nas.

Stik med hipnoterapevtom in uporabnikom hipnoterapije  je zelo pomemben, saj je preprosto potrebno, da se energije obeh ujamejo. Sama hipnoterapija se prične z uvodnim pogovorom. Pogovor je zelo pomemben vir, iz katerega hipnoterapevt lahko razbere probleme in želje uporabnika hipnoterapije. Premnogi med nami pogovore zapostavljajo in rešujejo svoje probleme na napačne načine. Če pogovor ni odprt, ne more dati pravih rezultatov. Mnogokrat se uporabniki hipnoterapije lažje odprejo ljudem, ki jih ne poznajo in od njih ne pričakujejo sodb, temveč sprejemanje, razumevanje in pomoč.

Uporabnik hipnoze mora hipnoterapevtu popolnoma zaupati, saj problemi, ki se rešujejo v hipnoterapiji se rešujejo na območju, v katerem so nastali, to je na nezavednem delu  uma. Hipnoterapevt mora skozi pogovor prepoznati glavne ovire, ki preprečujejo uporabniku terapije do njegovih zastavljenih ciljev.

Delo na daljavo se lahko opravlja na več načinov. Način, datum in uro dela na daljavo hipnoterapevt in uporabnik predhodno skupno določita.