Samopodoba je temelj za graditev osebnega zadovoljstva in je eden od najvažnejših faktorjev, ki vpliva na vaše  življenje. Ljudje z izoblikovano dobro samopodobo so uspešni in kot takšni z lahkoto prispevajo k razvoju družbe. Ljudje s slabo samopodobo težje sledijo svojim ciljem, imajo veliko problemov tako na zasebni, kot družbeni ravni. Kako in na kakšen način  ljudi ciljno usmerimo k spremembi in boljši samopodobi, je tema predavanja o samopodobi.

Ko se SAMOZAVEST in SAMOSPOŠTOVANJE povežeta v celoto, dobimo  SAMOPODOBO. Vsakdo med NAMI ima izdelano samopodobo, ki odseva skupek prepričanj, dejstev in zaznav o NAS SAMIH.

Kakšno samopodobo ste si skozi življenje izoblikovali? Kaj je to dobra in kaj slaba samopodoba? Kaj vpliva na vašo samopodobo  in kako vam  samopodoba služi v vsakdanjem osebnem, poslovnem in družbenem življenju?  Kako lahko  samopodobo, če vam ne služi v zadostni meri  spremenite in naredite sebi v prid? Na vsa ta vprašanja vam odgovorimo na tečaju

O SAMOPODOBI, KOT ENEMU NAJVAŽNEJŠIH FAKTORJEV, KI VPLIVA NA VAŠA ŽIVLJENJA.

Vse kar počnete, čutite in še bolj pomembno, kako nekaj počnete in čutite, izvira iz vašega zaznavanja samega sebe.

To pomeni, da sta zaznava vas samih in končni rezultat vašega življenja neposredno povezana. Vsak uspeh, neuspeh, finančno stanje, mir, harmonija, sreča… izhajajo iz identitete, ki ste si izoblikovali o sebi na osnovi sugestij. To tudi pomeni, da vaš način komunikacije z ljudmi določa, kako se bodo ti odzvali na vas.

Če je vaša samopodoba slaba, so vaši miselni vzorci napačni. Zato je potrebno, da svojo samopodobo očistite navlake in napačnih informacij, ki ste si jih skozi leta ponotranjili in vas omejujejo.

Vaša osvoboditev se prične z dnem, ko sprejmete lastno odgovornost za stvari, ki se vam dogajajo, ter odložite “bedarije”, ki jih nosite v  delu nezavednega uma. To je cena, ki jo moramo plačati za duševno in zdravo življenje vsi, brez izjem. Ko boste svojo podzavest napolnili s pravimi vzorci, se bo vaše življenje začelo odvijati v zadovoljivi smeri. Povrnili si boste samozavest in samospoštovanje. Sposobni boste spoznati in kar je še pomembneje, priznati svoje zmote, se zanje opravičiti in jih popraviti.

Cilje si boste znali postavljati in jih tudi dosegati. Drugače misleči vas na tej poti ne bodo ovirali. 

Ne boste se obremenjevali z drugimi, ne boste tratili časa za dogodke, ki v življenju niso pomembni. Postali boste uspešni in osebno zadovoljni. Videli boste, da bodo naenkrat izginili vsi konflikti in ostali bodo samo problemi, ki jih imamo vsi. Probleme boste uspešno reševali in se iz njih tudi učili.